top of page

OHJEET HYVÄÄN MYYNTIIN

- Kirpputorille kannattaa tuoda myyntiin siistit, pestyt, puhtaat ja silitetyt nykyaikaiset vaatteet sekä puhdistetut tavarat.

- Tuo sesonkiin sopivaa tavaraa (kevät/kesä ja syksy/talvi).

- Myyntipaikkaa ei kannata laittaa liian täyteen. Paikka pysyy paremmin järjestyksessä kun tavaraa ei ole liikaa. Tavaraa voi kuitenkin lisätä paikalle pitkin myyntijaksoa. Kirppari-Kallen saldoseurannasta näkee hyvin, miten myynti on lähtenyt liikkeelle ja onko tullut tilaa myyntipöytään.

- Kiinnitä hintalaput huolellisesti etenkin liukkaille materiaaleille. Meiltä PikkuSiilistä saat myös ostettua valmiiksi leikattuja kartonkipohjia, joissa on narut.

- Kokokyltit myyntipaikalla ja kokomerkintä hintalapussa helpottavat ostajia ja maksimoi myyntiä.

- Tuotteet kannattaa hinnoitella järkevästi. Liian kalliit tuotteet jää usein hyllyyn pyörimään. Asiakkaat tekevät kirpputoreilla edullisia ja hyviä löytöjä.

- Myyntijakson loppuvaiheessa on mahdollisuus laittaa tuotteille alennus. Yleisimmät alennusprosentit ovat -30%, -50% ja -70%.

Alennukset saa pyörimään paikan päällä tai laittamalla meille viestiä.

- Mainosta myös myyntipaikkaasi somessa tuoton maksimoimiseksi.

Hinnoittelu:

Viivakoodihintalappuja on mahdollista tehdä etukäteen koneella Kirppari-Kallessa. Ellet halua kirjoittaa hintalappuja koneella, voit ostaa PikkuSiilistä tyhjiä viivakoodihintalappuja (ns. nollatarroja), joissa on myyntipaikkanumerosi valmiina. Kirjoitat käsin tuotekuvauksen ja hinnan. Suosittelemme kuvailemaan tuotetta esimerkiksi kirjoittamalla tuotteen merkki, väritys/kuvio sekä koko. Näin varmistamme kassalla, että tuotteessa on oikea hintalappu.

Tarrallinen 33 kappaleen hintalappuarkki on 1€/kpl.

Hintalapussa näkyy myyntipaikkanumero, mutta myynti tapahtuu sinulle luotuun henkilökohtaiseen asiakasnumeroon. Tullessasi uudelleen myymään, et ole enää paikkasidonnainen vaan voit käyttää jo hinnoittelemiasi viivakoodihintalappuja uudelleen. Seuraavalla kerralla vaihdat niihin vain myyntipaikkanumeron. Näin ostajat osaavat viedä ne tarvittaessa takaisin omalle paikalle.

Hintalappujen kiinnitys:

Laita hintalappu tuotteen päälle, helposti nähtävälle kohdalle. Viivakoodia ei saa taittaa tai lävistää. Tarrallinen hintalappu kannattaa laittaa kartongin palalla kiinni narulla tai hälyttimellä tuotteisiin, joissa hintalapun liimapinta ei meinaa pysyä kiinni. Näitä ovat esimerkiksi haalarit, puvut ja kengät.

Myynnin seuranta:

Myynnin seuranta tapahtuu Kirppari-Kallessa. Pystyt seuraamaan omaa myyntiäsi reaaliajassa kirjautumalla omilla tunnuksillasi, jotka saat varauksen yhteydessä sähköpostiisi. Myyntisaldoa voit kysyä myös paikanpäällä tai puhelimitse.

Mitä ei kannata tuoda myyntiin:

- Likaiset, rikkinäiset, nukkaantuneet, muotonsa ja värinsä menettäneet tuotteet jäävät usein hyllyyn pyörimään.

- Kovin vanhoja ja vanhanaikaisia vaatteita ei kannata laittaa myyntiin.

- Likaisia leluja, pelejä ja tavaroita.

- Lelut ja pelit, joista puuttuu osia, paloja tai käyttöohjeet.

- Vaatteet ja tarvikkeet sesongin ulkopuolelta.

bottom of page